Op 2 oktober, aan de vooravond van Dierendag, verschijnt een opmerkelijk boek:
CARNIVORIA
met originele recepten van Janneke Vreugdenhil
met sprookjesachtige foto’s van Mayke Swemle
in een spannende typografie van Mark van Wageningen
De mens is wat hij eet. Maar weet hij eigenlijk wel wat hij eet? Weet de mens dus wel wie hij is? De makers van Carnivoria roepen vragen op, bij zichzelf en bij de toeschouwer. Vragen zonder pasklare antwoorden overigens. Bio-industrie. Milieuvervuiling. Voedselkilometers. Overbevissing. Wie in de 21e eeuw eet is per definitie schuldig.
Neem nu de paling. Die wordt met uitsterven bedreigd. Wat doen we? Van genieten nu het nog kan – zachtjes gestoofd met groene kruiden en witte wijn –, of met rust laten? En kevers. Waarom eten we er daar juist niet meer van? Hartstikke lekker wanneer je ze frituurt en serveert met chilisaus.
Zoals gezegd, Carnivoria geeft geen antwoorden. De foto’s van Mayke Swemle, de recepten van Janneke Vreugdenhil en de typografie van Mark van Wageningen spreken rechtstreeks tot de verbeelding.
96 p., gebonden, 22 x 26 cm, ISBN 978 90 400 8637 3, € 19,95
Geen opmerkingen:
Een reactie posten